ΔΙΑΜΟΝΗ

ΟΙ ΣΟΥΙΤΕΣ

Κάθε σουίτα είναι μοναδική, με το δικό της όνομα, με μία διαφορετική ιστορία, και μια ξεχωριστή συλλογή φωτογραφιών, τις οποίες επέλεξε με ιδιαίτερη προσοχή ο κ. Νίκος Κασέρης, ανάμεσα στις διάφορες εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και μια έκθεση φωτογραφικών μηχανών που χρησιμοποιήθηκαν στην καριέρα του έμπειρου αυτού φωτογράφου.

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

Το νησί της Ρόδου είναι συνδεδεμένο από την αρχαιότητα με το Θεό Απόλλωνα, εξαιτίας της ειδικής σχέσης του νησιού με το φως, γεγονός που αποτέλεσε έμπνευση για την έκθεση του 1995 του Νίκου Κασέρη με τίτλο «Ρόδος: ένα ταξίδι στο φως».

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Η σουίτα αυτή ονομάστηκε έτσι από την έκθεση φωτογραφίας του 2005 «Δωδεκάνησα: Μαργαριτάρια της Μεσογείου» του Νίκου Κασέρη. Θάλασσες και τοπία των νησιών που δικαιολογούν τη λέξη «μαργαριτάρια».

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Το ξακουστό άγαλμα της Θεάς Νίκης που τώρα εκθέτεται στο μουσείο του Λούβρου, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα τέχνης από τον αρχαίο κόσμο. Αρχικά δημιουργήθηκε στη Ρόδο, σαν φόρος τιμής στους Θεούς για μία ναυτική νίκη των αρχαίων Ροδίων. Ο Νίκος Κασέρης το επέλεξε σαν θέμα της έκθεσής του το 1996.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΗ

Εξερευνώντας φωτογραφικά την «άγνωστη γη», ο κ. Νίκος Κασέρης επισκέφθηκε τη Θράκη στη Βόρεια Ελλάδα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η παρουσίαση της έκθεσής του το 1997, που δίνει την αίσθηση της Ανατολίτικης αφθονίας σε μια απίστευτη σουίτα. Μια φωτεινή σουίτα, όπου λούζεται με φως, εξαιτίας των μεγάλων παραθύρων της και μιας μοναδικής θέας της Μεσαιωνικής Πόλης από ψηλά.

ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Η Ρόδος είναι γνωστή σαν η νύμφη του Θεού Ήλιου, και γιου του Απόλλωνα, από αρχαιοτάτων χρόνων. Εμπνευσμένος από το μοναδικό φλερτ του Ήλιου με την πατρίδα του, ο Νίκος Κασέρης παρουσιάζει την έκθεση «Νύμφη του Ήλιου» το 1997, μια επαγγελματική και ταυτόχρονα συναισθηματική προσέγγιση στο νησί, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε 

ΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΣ

Η έκθεση με τίτλο «Μορφές Φωτός» παρουσιάστηκε το 1984 από το Νίκο Κασέρη σε διάφορες πόλεις σ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Δυνατές εικόνες που επικεντρώνονται στην επιρροή των λεπτομερειών του φωτός στη φωτογραφία. 

ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Ο Απόλλωνας ήταν, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, ο θεός – προστάτης του νησιού της Ρόδου. Ως εκ τούτου, υπάρχει ένας ναός αφιερωμένος στον Θεό του Ήλιου στην αρχαία ακρόπολη της Ρόδου, ο οποίος υπήρξε ένας από τους αγαπημένους χώρους του Νίκου Κασέρη για να φωτογραφίσει όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Η Ρόδος είναι ένα αρκετά ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον νησί. Αυτή ήταν η ιδέα πίσω από το βιβλίο του Νίκου Κασέρη το 2003 "Ρόδος. Τέσσερις φωτογράφοι συζητούν για ένα νησί" στο οποίο το νησί τεκμηριώνεται από τέσσερις διαφορετικούς καλλιτέχνες με διαφορετικές απόψεις και εστίαση ενδιαφερόντων.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Η πανσέληνος είναι ένα εκπληκτικό θέαμα και ως εκ τούτου ένα πολυφωτογραφημένο θέμα ανά τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, η εικόνα της πανσελήνου που αντανακλάται στα νερά του Αιγαίου είναι κάτι μοναδικό.

ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΡΗ

“Μετέωρα Μέρη” είναι η τελευταία έκθεση του Νίκου Κασέρη που παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2012. Μια έξυπνη ωστόσο συναισθηματική διάθεση και οπτική της Ρόδου.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Παιδιά από 4 ετών έως 16 € 30.00 / ανά ημέρα
  • Επιπλέον άτομο (16 ετών ή μεγαλύτερο) € 55.00 / ανά ημέρα
  • Παιδιά από 4 ετών έως 16 ("Μετέωρα Μέρη" μόνο) € 20.00/ ανά ημέρα
  • Επιπλέον άτομο 16 ετών ή μεγαλύτερο ("Μετέωρα Μέρη" μόνο) € 40.00/ ανά ημέρα
  • Πρωινό για την Μεσαιωνική βίλα ("Μετέωρα Μέρη") (ένα παιδί) € 12.00/ per Day
  • Breakfast for Villa (one adult)  € 19.00/ per Day